История на марката

ИСТОРИЯ

   ГОДИНАТА 1940

     Историята на нашата компания започва през 1940 година. Това беше годината, в която фризьорът Робърт Шмид, дядо и прадядо на настоящите главни изпълнителни директори, Робърт Евалд, Матиас Евалд и Анегрет Евалд, разработиха тонизиращи средства от планински билки, цветя и листа, от ливадите на Тюрингия, гори и полета, всички внимателно брани на ръка. 
    Вписване в търговския регистър под името Waldfrauenkraut Robert Schmidt GmbH.
ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ  1945г.
     Разширяване на продуктовата гама: Eau de Cologne, тоник за коса от бреза и вода за уста.


ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1950г.  

     Продукти за грижа за косата от Турингия (Германия). Името на фирмата се променя на „Haarkosmetik aus Thüringen“. Основен продукт е лосион за къдрене.

ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1972г.
     Национализация на компанията, която дотогава е била частна собственост. Нашата компания стана единственият производител на продукти за къдрава коса в бившата ГДР, продавани под козметичните марки "Флорена" и "Лонда". Благодарение на своите изключителни експертни познания, бившите собственици на компанията, Герхард и Робърт Евалд, са били наети на ръководни постове.
    Цялата Източна част беше снабдена с нашите продукти, за да отговори на търсенето. Разработването на нашия специален продукт обливка за коса беше важно събитие за фризьорската индустрия.
ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1990г.
     Ре-приватизация на нашата компания. Компанията продължи да работи под името Gebr. Ewald GmbH, в която WELLA притежава акции и започва да работи с договор за производство на известни козметични компании.

ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1993г.
    Историята на успеха на Gebr. Ewald GmbH продължава с въвеждането на марката "Ewald Haarkosmetik" в Германия и в Европа. Продуктите за грижа, боядисване, оформяне и стилизиране на косата предлагат широка гама от асортимент ексклузивно за фризьорите.

ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1997г.

     След изкупуването на акциите от WELLA  станахме независими и стъпихме, както на немския, така и на международния пазар.

ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 1998г.

     Преместване в ново седалище в Nahetal-Waldau. Сега компанията разполага с 9000 квадратни метра модерни съоръжения за изследвания и разработки.

ПРЕДПРИЯТИЕТО ПРЕЗ 2000г.

    На Световния конкурс по фризьорство в Берлин през октомври 2000г. представихме новата ексклузивна серия за фризьори C:EHKO с над 150 продукта. Оттогава доставяме продуктите си в над 20 страни по света.

C:EHKO ПРЕЗ 2007г.

   ОСВОБОЖДАВАНЕ НА КОСМЕТИЧНИТЕ ПРОДУКТИ C:EHKO И ВЪВЕЖДАНЕ НА ЕНЕРГИЙНАТА ЛИНИЯ C:EHKO.

C:EHKO ПРЕЗ 2008г.

    Преместване в новия ни търговски център C:EHKO. Отсега нататък разполагаме с допълнителни 3.100 квадратни метра пространство, за да осигурим възможно най-добрия работен поток в продажбите и логистиката. 15 служители работят ежедневно за обработка на поръчките и изпращането на продуктите C: EHKO.

C:EHKO ПРЕЗ 2010г.

    Около 90 квалифицирани служители в областта на химическото производство, технологията, опаковането, складирането, администрацията и продажбите формират силен и високо мотивиран екип.

C:EHKO ПРЕЗ 2011г.

   Дизайн за косата – тук идва серията C: EHKO STYLE. Сега гелът, ваксата, лакът и пяната за коса осигуряват перфектния финиш на прическата.

   Ние сме силен екип, който се занимава с  химическо производство, технология, опаковане, складиране, администрация или продажби – заедно с около 100 квалифицирани служители, ние непрекъснато постигаме нови цели: 5000 фризьорски салона в Германия, Австрия и Швейцария са сред нашите клиенти и много други в над 30 страни по света. Очакваме с нетърпение това, което носи бъдещето.

C:EHKO ПРЕЗ 2015г.

    На 23 Януари 2015г. във Fasanenstrasse 42, Berlin-Wilmersdorf бе открит център за обучение на фризьори „A. Ewald Friseurhaus“.

    Създадено от Анегрет Евалд, това е място за фризьори, които да обменят знания и да получат допълнително обучение на модерно място. Благодарение на откритото си местоположение на Kurfürstendamm, Friseurhaus бележи важно събитие в 75-годишната история на немската семейна компания Ewald.

    По време на търговското изложение “Коса и козметика за очарование” в Ерфурт, семейство Евалд представи новата си линия продукти Prof. C:EHKO. Със своите 120 квадратни метра изложбена площ компанията отпразнува 75-годишнината си и 15-годишнината от марката C: EHKO. Също така покани своите клиенти на тричасов феноменален спектакъл. Творческият екип на C: EHKO представи очарователно изкуство за коса на международно ниво.

C:EHKO ПРЕЗ 2016г.

    Ние разкриваме тайната на Клеопатра за красивата коса. Новата висококачествена серия козметика за коса Prof. C:EHKO се пуска на пазара. Новата линия включва над 40 продукта. Нови формули, основани на древните познания на фараоните, съчетани с изискванията на модерните времена и внимателно разработени със страстта на немското съвършенство.

 

ФИЛОСОФИЯ

СТРАСТ

    Хубавата коса е много повече от резултатът, постигнат от полаганите висококачествени грижи. За нас е израз на изживяна страст.

АСОРТИМЕНТ

   Нашето предизвикателство е да предлагаш високо професионална козметика за коса на изключително конкурентни цени. От грижи и стайлинг, преминавайки през интензивни цветове и стигайки до специални продукти за перфектно направени къдрици, гамата C:EHKO пасва абсолютно точно за всяка нужда на потребителите ни.

ПРОИЗВЕДЕНО В ГЕРМАНИЯ

    За благото на нашите клиенти ние свързваме основна експертиза с максимална гъвкавост и цялостно обслужване. Международно предлагана и продавана, ръководената от собственика премиум марка C:EHKO ясно показва, че произхода е от Германия. Изследванията се извършват в собствени лаборатории, които са на територията на Германия, производството е също тук. Ние сме твърдо убедени, че непосредствената близост с клиента гарантира най-доброто качество. Отстояваме нашата устойчива на времето комбинация на постоянство и иновации – произведено в ГЕРМАНИЯ.

РЕГИСТРАЦИЯ

   Нашите клиенти чувстват, че нашият възторг е истински. Днес 2700 фризьорски салони в цяла Германия се доверяват на обстойната компетентност на C:EHKO специалисти по косата. Ние се ангажираме в повече от 30 държави и постоянно се присъединяват нови и нови държави.

ФАМИЛИЯ

   Всичко това не ни е достатъчно. Постоянно работим за задоволяване високите изисквания на потребителите ни. Всеки ден нещо ново, за да може C:EHKO и за в бъдеще да бъде сочена с възхищение като изключителна козметика за коса. Зад всичко това стои семейство ЕВАЛД.

НОУ-ХАУ

   C:EHKO продукти печелят от иновативно ноу-хау и абсолютно старание. Те съдържат изключително цени и внимателно подбрани суровини. При разработката ние обръщаме особено внимание на естествените, високо ефективни рецепти с отлична поносимост.

МЕНИДЖМЪНТ НА КАЧЕСТВОТО

    Нашата многостепенна система за контрол предлага абсолютна сигурност на качеството. Нашите продукти виждат бял свят в собствените ни лаборатории и напускат нашият дом едва тогава, когато притежават съответната зрялост с точното качество.

ЕКОЛГИЯ

    За нас е от изключително значение производството ни да бъде в хармония с околната среда. Какво означава това: „Gebr. Ewald“ ООД със седалище Наетал-Валдау задоволява нуждите си от електро енергия от собствена фотоволтаикова инсталация. Излишната електроенергия се подава на обществената мрежа. Дистрибуторски център Шлойзинген произвежда в собствената си фотоволтаикова инсталация ел.енергия за масово потребление. СИСТЕМАТА ЗА ЕНЕРГИЕН МЕНИДЖМЪНТ в Наетал-Валдау съгласно ДИН EN ISO 5001 e въведена през 2015 г. Производствата в Наетал-Валдау и Шлойзинген използват за отопление дървени стърготини от възобновяеми източници. В ново разработената серия за грижи за косата prof.cehko вече има продукти, които са опаковани в пластмасови туби от ново поколение. Тубите съдържат дървесина от стърготини. При това производство можахме да спестим 40 % нефтени продукти. Това е началото на нова генерация опаковъчни материали в дом Евалд. Опаковките на нашите продукти се подават за преработка след тяхната употреба.

ПОДКРЕПА

    Нашата философия се базира на партньорско мислене изразено с взаимопомощ и отговорност. Ние винги сме на разположение за предложения и подобрения. Нашата гъвкавост ни позволява да откликваме на желания и предложения, за да можем да предложим на нашите фризьорски предприемачи отговарящ на изискванията пакет. Ние сме на мнение, че това е решаващо предимство в конкуренцията.